Buğday Unlu Dereotlu Poğaça Tarifi
Buğday Unlu Dereotlu Poğaça tarifi: Buğday Unlu Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Buğday Unlu Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Buğday Unlu Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı yoğurt
- 3 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı tam buğday unu
- 200 gram peynir
- 5-6 dal dereotu
Üzeri İçin:
Buğday Unlu Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağı, yoğurt, kabartma tozu ve yumurtanın beyazını bir kaba alarak karıştırın.
- Bu karışıma unu azar azar ekleyin ve güzelce yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamura, iyice ezdiğiniz beyaz peyniri ve ince ince kıydığınız dereotunu ekleyerek, yoğurmaya devam edin.
- Hamuru küçük bezelere ayırarak şekil verin ve tepsiye dizin.
- Yumurtanın sarsını poğaçaların üzerine sürün.
- Poğaçaları önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin. Biraz dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.
Buğday Unlu Dereotlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Poğaçalarınızın üzerine çörekotu ya da susam serperek pişerebilirsiniz.