Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Buğday Unlu Dereotlu Poğaça Tarifi

Buğday Unlu Dereotlu Poğaça

Buğday Unlu Dereotlu Poğaça Tarifi

Buğday Unlu Dereotlu Poğaça tarifi: Buğday Unlu Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Buğday Unlu Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Buğday Unlu Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 200 gram peynir
  • 5-6 dal dereotu

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı

Buğday Unlu Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Zeytinyağı, yoğurt, kabartma tozu ve yumurtanın beyazını bir kaba alarak karıştırın.
  • Bu karışıma unu azar azar ekleyin ve güzelce yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamura, iyice ezdiğiniz beyaz peyniri ve ince ince kıydığınız dereotunu ekleyerek, yoğurmaya devam edin.
  • Hamuru küçük bezelere ayırarak şekil verin ve tepsiye dizin.
  • Yumurtanın sarsını poğaçaların üzerine sürün.
  • Poğaçaları önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin. Biraz dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.

Buğday Unlu Dereotlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Poğaçalarınızın üzerine çörekotu ya da susam serperek pişerebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025