Buğday Salatası Tarifi
Buğday Salatası tarifi: Buğday Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Buğday Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Buğday Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı buğday (önceden ıslatılmış)
- 5 su bardağı su
- 6 adet cherry domates
- 1/2 su bardağı yeşil zeytin
- 4 adet salatalık turşusu
- 1/4 demet maydanoz
- 1/4 demet dereotu
- 1/2 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1/2 çay kaşığı tuz
Servisi için:
Buğday Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Tercihen suda bekletip, bol suda duruladığınız buğdayı derin bir tencereye alın. İçme suyu ilavesiyle orta ateşte 30 dakika kadar haşlayın.
- Salata yapacağınız için buğdayın haşlama suyunu süzdükten sonra sadece bir kez durulayın. Fazla suyunun süzülmesi bir süzgeçte bekletin.
- Sap kısımlarını çıkardığınız cherry domatesleri, dört eşit parçaya bölün. Çekirdeksiz, dolmalık yeşil zeytin ve salatalık turşularını küçük küpler halinde kesin. Maydanoz ve dereotunu incecik kıyın.
- Suyunu süzdürdüğünüz haşlanmış buğdayı, derin bir salata kasesine alın. Doğranmış olan salata malzemeleri ile harmanlayın.
- Küçük bir kasede zeytinyağı, nar ekşisi ve tuzu karıştırarak hazırladığınız sosu salataya ekleyin. Son olarak ince çekilmiş ceviz içini ilave edip, salatayı karıştırın.
- Arzuya göre bol suda yıkanmış kıvırcık marul yaprakları ile servis edebileceğiniz salatayı sevdiklerinizle paylaşın.
Buğday Salatası tarifinin püf noktası nedir?
Buğdayları bol suda şişip, yumuşayana kadar haşlamanız ve salata yapılacağı için suyunu süzdükten sonra durulayıp, kullanmanız önerilir.
Buğday Salatası tarifi için servis önerisi
Arzuya göre; salataya keçi peyniri ve damak tadınızın sevdiği kuru ve taze baharatları katabilirsiniz.