Buğday Salatası Tarifi
Buğday Salatası tarifi: Buğday Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Buğday Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Buğday Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı haşlanmış buğday
- 3-4 dal maydanoz
- 3-4 dal nane
- 3-4 dal reyhan
- 2-3 dal taze sarımsak
- 2-3 dal taze soğan
- 3-4 dal dereotu
- 1 adet orta boy dolmalık kırmızı biber
- 1 adet orta boy dolmalık sarı biber
- 1 adet havuç
- 1 avuç yaban mersini
Sosu için:
- 1,5 yemek kaşığı avokado yağı
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Buğday Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Taze soğan ve sarımsağı incecik kıyın. Büyük bir salata karıştırma kasesine koyun.
- Ardından üzerine haşlanmış buğdayı ekleyin.
- Daha önceden yıkanmış ve çiçeklerine ayrılmış brokolileri çiğ olarak büyük parçalar halinde birkaç parçaya ayırın, doğrayın.
- Daha önceden yıkanmış maydanoz, dereotu, nane ve reyhanı ince ince kıyın. Doğradığınız yeşil malzemelerin tamamını salata kasenize koyun.
- Ancak yeşilliklerin bir bölümünü salatanın üzerini süslemek için ayırın.
- Malzemelerin tamamını güzelce karıştırın. Renk olsun diye içine biraz da ince doğranmış sarı ve kırmızı dolmalık biber ve havuç ekleyebilirsiniz.
- Bir kasenin içinde nar ekşisi, avokado yağı ve zeytinyağını iyice karıştırın. Sosunuz hazır olunca salatanın üzerine dökün.
- Karıştırıp servis edin.
Buğday Salatası tarifinin püf noktası nedir?
Tüm malzemeler birbiriyle iyice karışana kadar karıştırın.