Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Buğday Salatası Tarifi

Buğday Salatası

Buğday Salatası Tarifi

Buğday Salatası tarifi: Buğday Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Buğday Salatası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Buğday Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 kase haşlanmış buğday
  • 1 demet taze soğan
  • 1 demet dereotu
  • 375 gram közlenmiş kırmızı biber
  • 375 gram salatalık turşusu
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Buğday Salatası tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle haşlanmış buğday ve haşlanmış (ya da konserve) mısır geniş bir kaba alınır.
  • Salatalık turşusunu ve közlenmiş biberi küp küp doğranıp, buğdaya eklenir.
  • Ardından taze soğan ve dereotu ince ince doğranır ve buğdaylı karışıma eklenir.
  • Yarım su bardağı zeytinyağının üstüne 1 adet limon sıkılır ve tuz eklenir.
  • Bu karışım iyice karıştırılıp, birbirine yedirilir. ( salatada eşit olarak lezzet dağılımını sağmak için)
  • Hazırlanan sos salatanın üzerine dökülür ve iyice karıştırılır.
  • Lezzetlerin özdeşleşmesi için 30 dakika kadar buzdolabında bekletebilirsiniz. Afiyet olsun.

Buğday Salatası tarifinin püf noktası nedir?

Buğdayı 1 gün önceden suya koyarsanız haşlanması daha kolay olacaktır. Verdiğimiz ölçü haşlanmış şekildeki buğday içindir. Salatalık turşusu miktarını azaltıp arttırabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025