Buğday Salatası Tarifi
Buğday Salatası tarifi: Buğday Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Buğday Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Buğday Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 kase haşlanmış buğday
- 1 demet taze soğan
- 1 demet dereotu
- 375 gram közlenmiş kırmızı biber
- 375 gram salatalık turşusu
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı tuz
Buğday Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle haşlanmış buğday ve haşlanmış (ya da konserve) mısır geniş bir kaba alınır.
- Salatalık turşusunu ve közlenmiş biberi küp küp doğranıp, buğdaya eklenir.
- Ardından taze soğan ve dereotu ince ince doğranır ve buğdaylı karışıma eklenir.
- Yarım su bardağı zeytinyağının üstüne 1 adet limon sıkılır ve tuz eklenir.
- Bu karışım iyice karıştırılıp, birbirine yedirilir. ( salatada eşit olarak lezzet dağılımını sağmak için)
- Hazırlanan sos salatanın üzerine dökülür ve iyice karıştırılır.
- Lezzetlerin özdeşleşmesi için 30 dakika kadar buzdolabında bekletebilirsiniz. Afiyet olsun.
Buğday Salatası tarifinin püf noktası nedir?
Buğdayı 1 gün önceden suya koyarsanız haşlanması daha kolay olacaktır. Verdiğimiz ölçü haşlanmış şekildeki buğday içindir. Salatalık turşusu miktarını azaltıp arttırabilirsiniz.