Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Buğday Salatası Tarifi

Buğday Salatası

Buğday Salatası Tarifi

Buğday Salatası tarifi: Buğday Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Buğday Salatası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Buğday Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı buğday
  • 3 su bardağı su
  • 1 adet havuç
  • 1 adet orta boy salatalık
  • 2 yaprak mor lahana
  • 10 dal maydanoz
  • 10 dal dereotu
  • 2 dal taze soğan
  • 2 adet salatalık turşusu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1/2 adet limon suyu

Buğday Salatası tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle buğdayları yıkayıp kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Bir yandan da tüm sebzeleri küp küp doğruyoruz.
  • 1 saat sonra kaynayan buğdayları soğuk suda yıkayıp güzelce süzüyoruz.
  • Buğdayları doğramış olduğumuz sebzelerle karıştırıyoruz.
  • Yağ, tuz, sıvı yağ, nar ekşisini de ekleyip son bir karıştırdıktan sonra kaselere pay ediyoruz.

Buğday Salatası tarifinin püf noktası nedir?

Buğdayların yumuşayıp pişmesi buğdayın cinsine ve ateşin derecesine göre değişiklik gösterebilir. O yüzden dilerseniz 1 gece önceden ıslatıp ertesi gün daha az kaynatabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025