Buğday Salatası Tarifi
Buğday Salatası tarifi: Buğday Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Buğday Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Buğday Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı buğday
- 3 su bardağı su
- 1 adet havuç
- 1 adet orta boy salatalık
- 2 yaprak mor lahana
- 10 dal maydanoz
- 10 dal dereotu
- 2 dal taze soğan
- 2 adet salatalık turşusu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı sumak
- 1/2 adet limon suyu
Buğday Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle buğdayları yıkayıp kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Bir yandan da tüm sebzeleri küp küp doğruyoruz.
- 1 saat sonra kaynayan buğdayları soğuk suda yıkayıp güzelce süzüyoruz.
- Buğdayları doğramış olduğumuz sebzelerle karıştırıyoruz.
- Yağ, tuz, sıvı yağ, nar ekşisini de ekleyip son bir karıştırdıktan sonra kaselere pay ediyoruz.
Buğday Salatası tarifinin püf noktası nedir?
Buğdayların yumuşayıp pişmesi buğdayın cinsine ve ateşin derecesine göre değişiklik gösterebilir. O yüzden dilerseniz 1 gece önceden ıslatıp ertesi gün daha az kaynatabilirsiniz.