Buğday Pilavı Tarifi
Buğday Pilavı tarifi: Buğday Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Buğday Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Buğday Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram mantar
- 3 adet domates
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı buğday
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Buğday Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Mantarları, soğan ve biberleri doğrayın. Havuç, domates ve sarımsağı da rendeleyin.
- Bir tencerenin içerisine zeytinyağı ve tereyağını alın. Hafifçe kızdırın. Üzerine soğanları ve biberleri ilave edin. Kavurmaya başlayın.
- Ardından havuçları ilave edin. Rendelenmiş domatesleri de ilave edin. Birkaç dakika sonra mantarları da ilave edin. Biraz daha bu şekilde kavurduktan sonra buğdayı, salçayı ilave edin.
- Birkaç dakika daha bu şekilde kavurduktan sonra tavuk suyu (ya da aynı oranda sıcak su), tuz ve baharatlarını ilave edin. Son olarak sarımsağı ekleyin. Güzelce karıştırıp pişirmeye bırakın.
- Tüm suyunu çekip buğdaylar yumuşayınca ocaktan alın. Demledikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!
Buğday Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Buğdayları öncesinde 20 dakika kadar suda bekletin. Süzdürdükten sonra pişirme işlemine geçin.