Buğday Çorbası Tarifi
Buğday Çorbası tarifi: Buğday Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Buğday Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Buğday Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı buğday
- 1/2 su bardağı kırmızı mercimek
- 5 su bardağı sıcak tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet orta boy domates
Terbiyesi için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1/2 çay kaşığı tuz
Servisi için:
- 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/4 demet roka yaprağı (arzuya göre)
Buğday Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Çorbanın yapımında kullanacağınız (bir gece önceden suya basılmış) kırmızı mercimek ve buğdayı bol suda, 35-40 dakika kadar ayrı ayrı tencerelerde haşlayın.
- Kabuğunu soyduğunuz orta boy domatesi küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırdıktan sonra domates salçasını 2-3 dakika kadar kısık ateşte kavurun.
- Doğranmış domatesleri ekleyip, suyunu çekene kadar kavurma işlemini sürdürün.
- Çorbaya asıl lezzetini verecek olan sıcak tavuk suyunu çorba tenceresine alın ve kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- Berrak bir çorba elde etmek için bakliyatların haşlama suyunu süzün, süzgece aldığınız bakliyatları bir kez soğuk sudan geçirin.
- Çorbanın terbiyesi için; yumurta sarısı, un, yoğurt, ılık su, limon suyu ve tuz bir karıştırma kabında bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
- Hazırladığınız terbiye karışımını, yumurta ve yoğurdun kesilmemesi için kaynamakta olan salçalı tavuk suyuyla ılıştırarak çorba tenceresine alın.
- Haşlanmış buğday ve kırmızı mercimeği kattığınız çorba karışımını topaklanmaması için kısık ateşte aralarda karıştırarak 10-15 dakika kadar pişirmeyi sürdürün.
- Bakliyatlar ve terbiye karışımıyla kıvam alan çorbayı servis kaselerine alın.
- Rendelenmiş kaşar peyniri ve arzuya göre ince kıyılmış roka ilavesiyle sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Buğday Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Çorbanın yapımında tavuk suyu yerine et suyu, kırmızı mercimek yerine şehriye/erişte kullanmayı tercih edebilirsiniz.Çorbayı domates ve salça kullanmadan da hazırlayabilir arzuya göre tavuk suyuna kurutulmuş sebze çeşni katabilirsiniz.
Buğday Çorbası tarifi için servis önerisi
Tereyağında nane yakıp, arzu ettiğiniz baharatları da ekleyerek çorbanın servisinde yer verebilirsiniz.