Buffalo Soslu Karnabahar Tarifi
Buffalo Soslu Karnabahar tarifi: Buffalo Soslu Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Buffalo Soslu Karnabahar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Buffalo Soslu Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Karnabahar için:
- 1 adet orta boy karnabahar
- 1 tatlı kaşığı soğan tozu
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı acı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı acı sos
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 çay kaşığı tuz
Sos için:
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı labne
- 1 diş sarımsak
Buffalo Soslu Karnabahar tarifi nasıl yapılır?
- Karnabaharı saplarından ayırıp küçük parçalara bölüyoruz.
- Büyük bir kasede unu, sütü, tuzu, toz biberleri, toz sarımsak ve soğanı karıştırıyoruz.
- Üzerine karnabaharları ekleyip üzerileri sosumuzla kaplanana kadar karıştırıyoruz.
- Döküm tencereye ya da yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine karnabaharları yerleştiriyoruz.
- 230-250 derecelik fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
- Acı sosu, tereyağını ve balı bir kasede karıştırıyoruz.
- Karnabaharları fırından alıp üzerilerine acı sosumuzu fırça yardımıyla sürüyoruz.
- Karnabaharlar kızarıp renk alana kadar pişiriyoruz.
- Yoğurtlu sos için tüm malzemeleri ayrı bir kapta pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırıyoruz.
- Karnabaharlarla birlikte servis ediyoruz. Afiyet olsun.