Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Brüksel Lahanası Turşusu Tarifi

Brüksel Lahanası Turşusu

Brüksel Lahanası Turşusu Tarifi

Brüksel Lahanası Turşusu tarifi: Brüksel Lahanası Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Brüksel Lahanası Turşusu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Brüksel Lahanası Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram brüksel lahanası
  • 3 yemek kaşığı deniz tuzu
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 6 diş sarımsak
  • 1,5 su bardağı elma sirkesi
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 su bardağı su

Brüksel Lahanası Turşusu tarifi nasıl yapılır?

  • Su, elma sirkesi ve tuzu minik bir tencerenin içine alın.
  • Tuz eriyene kadar hafifçe ısıtın.
  • Brüksel lahanalarını yıkayın. Varsa kök ya da sap kısımlarını çıkarın.
  • Sarımsakların kabuklarını soyun.
  • Kavanozun içine brüksel lahanalarını dizin. Aralarına sarımsakları ilave edin.
  • Üzerine sirkeli suyu boşaltın. Limon suyunu da ekleyin.
  • Kapağını sıkıca kapatın ve çalkalayın.
  • Güneş görmeyen, kuru ve serin bir yerde yaklaşık 15-20 gün kadar bekletin. Arada bir çalkalayın.
  • Sürecin sonunda turşunuz hazır, afiyet olsun.

Brüksel Lahanası Turşusu tarifinin püf noktası nedir?

Elma sirkesi yerine üzüm sirkesi de kullanabilirsiniz. Turşunun daha uzun süre dayanmasını sağlamak için içine bir avuç nohut ve birkaç dilim elma koyabilir, o şekilde hazırlayabilirsiniz. Turşuyu daha fazla aromalandırmak için karabiber taneleri, kişniş, limon dilimi ya da dereotu ilave edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025