Brüksel Lahana Sote Tarifi
Brüksel Lahana Sote tarifi: Brüksel Lahana Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Brüksel Lahana Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Brüksel Lahana Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 300 gram arpacık soğan (soyulmuş, bütün halde)
- 2 adet havuç (iri doğranmış)
- 700 gram brüksel lahanası
- 2 yemek kaşığı ekmek kırıntısı (süslemek için)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Brüksel Lahana Sote tarifi nasıl yapılır?
- Brüksel lahanası ve havuçları buharda 7 dakika kadar pişirin.
- Kızgın bir tavaya sıvı yağı ekleyin ve arpacık soğanları renk alana kadar kavurun.
- Buharda pişmiş olan brüksel lahanası ve havuçları da tavaya ekleyip, 3-4 dakika çevirin.
- Tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra servis tabağına alın ve ekmek kırıntısı serpiştirerek servis edin.