Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Brownie Tart Tarifi

Brownie Tart

Brownie Tart Tarifi

Brownie Tart tarifi: Brownie Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Brownie Tart nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Brownie Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 400 gram bitter çikolata
  • 200 gram tuzsuz tereyağı
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı vanilya özütü (ya da vanilya şekeri)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 100 gram beyaz çikolata

Kalıbı Yağlamak İçin:

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı un

Brownie Tart tarifi nasıl yapılır?

  • Fırını 180 derecede ısıtın. Isıya dayanıklı cam bir kasenin içine küçük parçalara böldüğünüz bitter çikolata ve tereyağını koyun. Kaseyi içinde kaynayan su bulunan çaydanlık gibi bir kabın üzerine oturtarak ocağın üzerinde çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin.
  • Eriyen çikolatalı karışımı bir kenarda bekletin. Bir karıştırma kabına yumurtaları kırın, toz şekeri ekleyin ve krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Kek karışımına un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek malzemeler bütünleşene kadar çırpın.
  • Bitter çikolata-tereyağı karışımını kek hamurunun üzerine ekleyip tahta bir kaşık veya spatula yardımıyla karıştırın. Küçük parçalara böldüğünüz beyaz çikolatayı karışıma ekleyip karıştırın.
  • 26 cm. ebadında kelepçeli bir kek kalıbını yağlayıp unlayın. Kek karışımını kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Fırından aldığınız brownie tartı bir saat oda ısısında beklettikten sonra kelepçeli kalıptan çıkartın. Dilimleyerek servis yapın.

Brownie Tart tarifinin püf noktası nedir?

Brownie'de ceviz seviyorsanız bir su bardağı iri kırılmış ceviz içi kullanabilirsiniz. Ceviz kullanacaksanız karışıma beyaz çikolatayla birlikte ekleyebilirsiniz.Browni tartı buzdolabında bir hafta kadar saklayabilir, yiyeceğiniz zaman mikrodalga fırında düşük ısıda bir-iki dakika civarında ısıtarak servis edebilirsiniz. Isıtıldıktan sonra akışkan kıvamını yine kazanacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025