Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Brownie Tadında Kurabiye Tarifi

Brownie Tadında Kurabiye

Brownie Tadında Kurabiye Tarifi

Brownie Tadında Kurabiye tarifi: Brownie Tadında Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Brownie Tadında Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Brownie Tadında Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kurabiye Hamuru İçin:

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kakao (25 gr)
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı çikolata
  • 1 çay bardağı fındık

Kurabiyeleri Bulamak İçin:

  • 1 kase pudra şekeri

Brownie Tadında Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpınız. Daha sonra sıvı yağ, kakao, şekerli vanilin, hamur kabartma tozu ve unu da ekleyerek homojen bir hamur elde ediniz.
  • Kurabiye hamurunun -un kalitesine göre değişmekle birlikte- ele yapışan, helvaya benzer bir  kıvamda olması gerekmektedir. Ununuza göre kıvamı ayarlamak için un miktarını artırabilirsiniz.
  • Bu aşamadan sonra tercihinize göre kuru yemiş, çikolata vb. ekleyebilirsiniz. Benim gibi hamurun bir kısmına vişne ekleyerek daha yoğun bir tat da elde edebilirsiniz.
  • Eğer vişne gibi sulu bir meyve eklediyseniz mutlaka biraz daha un ekleyiniz ki kurabiyeler şekil alabilsin.nHamurumuzu 30-60 dakika süresince dinlendirmek üzere dolaba kaldıralım.
  • Dinlenen kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak şekil verdikten sonra bolca pudra şekerine bulayıp tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında sadece 10-12 dakika pişirdikten sonra kurabiyemiz servise hazır olacaktır. Afiyet olsun.

Brownie Tadında Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Pişirme süresi, kurabiyemizin en önemli püf noktasını oluşturmaktadır. 10-12 dakikadan daha fazla pişirince kurabiyeniz çok kuruyacak ve brownieye benzer yapısını kaybedecektir. Bu yüzden, kurabiyeleri lütfen daha fazla fırında tutmamak için sayaç kullanınız.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025