Brownie Tarifi
Brownie tarifi: Brownie için gerekli malzemeler nelerdir? Brownie nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Brownie yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 320 gram bitter damla çikolata
- 125 gram tuzsuz tereyağı
- 30 gram kakao
- 1 çay kaşığı granül kahve (1/2 su bardağı ılık suyla karıştırıl
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1/2 çay kaşığı deniz tuzu
- 1 su bardağı un
- 8 adet kurutulmuş erik
Brownie tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak fırını 180 derecede ısıtın. Isıya dayanıklı muffin kalıbını yağlayın.
- Tuzsuz tereyağı ve bitter damla çikolatayı birlikte benmari usulü eritin. Sıvı hal almaya başlayınca ıslatılmış granül kahve, deniz tuzu ve kakaoyu da ekleyip pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın. Sonrasında ılınması için bekletin.
- Yumurtaları toz şekerle köpürtün. Çikolatalı karışımdan azar azar ekleyip homojen bir hal alana kadar spatula yardımıyla karıştırın.
- Unu azar azar ekleyin kıvamı koyu ve akışkan bir hal aldıysa unun tamamını eklemeyin.
- Yağlanmış muffin kalıplarının yarısını brownie harcıyla doldurun. Orta kısımlarına birer adet kurutulmuş erik yerleştirin. Üzerlerini doldurup hafifçe sallayarak seviyeyi eşitleyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında minimum 25 dakika, maksimum 30 dakika kadar pişirin.
- Pişen brownie'ye bir kürdan batırdığınızda kürdanın üzerine bir miktar kırıntı yapışmış ve hafif nemli bir görüntü görüyorsanız muhteşem bir şey hazırladınız demektir.
- Fırından çıkan brownie'yi oda sıcaklığında beklettikten sonra afiyetle tüketin.
Brownie tarifinin püf noktası nedir?
Unu azar azar ekleyin. Kullanacağınız un miktarını ortam ısısına göre bir miktar azaltıp arttırabilirsiniz. Kek kıvamı koyu ve akışkan bir hal aldığında un eklemeyi bırakın.İçi daha ıslak bir brownie istiyorsanız 25 dakikanın sonunda bekletmeden fırından çıkartın.