Brownie Tarifi
Brownie tarifi: Brownie için gerekli malzemeler nelerdir? Brownie nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Brownie yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram bitter kuvertür çikolata (%60 kakao oranı)
- 125 gram tereyağı
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 3/4 su bardağı toz şeker (120 g)
- 3/4 su bardağı un (90-95 g)
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1/2 çay kaşığı tuz
Brownie tarifi nasıl yapılır?
- Parçaladığınız çikolataları küp küp kestiğiniz tereyağı ile birlikte benmariye alın. Benmarinin suyu kaynamamalı, kısık ateşte olduğuna emin olun.
- Çikolata eriyip tereyağı ile bütünleştikten sonra güzelce karıştırın ve kenara alın.
- Bu sırada oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları şeker ile çırpmaya başlayın. En az 4-5 dakika şekerler eriyinceye dek çırpın.
- Oda sıcaklığında dinlenmiş olan çikolatalı harcı 3 seferde olmak üzere azar azar eklemeye başlayın.
- Spatula veya çırpıcıyla yavaş yavaş karıştırarak çikolatalı harcı çırpılmış sıvı karışıma yedirin.
- Homojen bir yapıya ulaşınca fazla karıştırmamaya özen gösterin.
- Elenmiş un ve kakaoyu üzerin ekleyip spatulayla katlayarak karıştırın.
- Bir kek harcına göre oldukça yoğun kıvamlı bir harç elde etmiş olacaksınız. 30x20 veya 20x20 boyutlarında yağlı kağıt serdiğiniz borcamın içerisine harcınızı dökün ve üzerini düzeltin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fansız ayarda 20-22 dakika pişirin. İçi ıslak ve nemli olacağı için daha fazla pişirirseniz kuruyayabilir.
- Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğuyana kadar dinlendirin. Dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!
Brownie tarifinin püf noktası nedir?
Fansız ayarda pişirmelisiniz, böylece üzerindeki dantel inceliğinde katman oluşacaktır. Fırında 20-22 dakikadan fazla tutmamaya özen gösterin. Daha büyük bir kalıp kullanırsanız bu süre kısalabilir.