Browni Tadında Islak Kek Tarifi
Browni Tadında Islak Kek tarifi: Browni Tadında Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Browni Tadında Islak Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 porsiyon
Browni Tadında Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 3 adet yumurta (büyük boy)
- 1 su bardağı şeker (200 g)
- 1 su bardağı ayçiçek yağı (200 ml)
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1,5 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un (120-130 g)
Sosu için
- 2,5 su bardağı süt (500 ml)
- 3/4 su bardağı şeker (150 g)
- 1/2 su bardağı ayçiçek yağı (100 ml)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 50 gram bitter çikolata
Browni Tadında Islak Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri geniş bir kaseye alıp 2-3 dakika iyice kabarıncaya dek çırpın.
- Şeker iyice eriyince üzerine yağı ve sütü ekleyip karıştırın.
- Elemiş olduğunuz un, kakao ve kabartma tozunu ekleyin. Düşük ayarda çırpın veya çırpıcıyla dikkatlice karıştırın.
- Kek harcını 30x30 veya 20x30 boyutlarında bir borcama dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak 35 dakika pişmeye bırakın.
- Bu sırada sosu hazırlamak için çikolata hariç tüm sos malzemelerini bir sos tavasına alın. Şeker eriyene dek kısık-orta ateşte pişirin. Ardından oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Fırından çıkardığınız keki kürdan ile güzelce delin, sosun iyi emilmesi için belirli aralıklarla delmeye özen gösterin.
- Kek sıcak, sos oda sıcaklığında iken sosun yarısını üzerine döküp çekmesi için 25-30 dakika dinlendirin.
- Ardından kalan sosu tekrar ısıtın, çikolatayı parçalayıp içinde erimesini sağlayın ve keki dilimlere ayırdıktan sonra tekrar üzerine bu sosu döküp dinlenmeye bırakın.
- Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edin, afiyet olsun!