Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Brokoli Mantı Tarifi

Brokoli Mantı

Brokoli Mantı Tarifi

Brokoli Mantı tarifi: Brokoli Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Brokoli Mantı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Brokoli Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Sebzeler için:

  • 1 adet brokoli (yaklaşık 500 gram)
  • 1 adet büyük boy havuç

Üzeri için:

  • 3-4 yemek kaşığı yoğurt

Sosu için:

  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Brokoli Mantı tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak brokoli ve havuçları iyice yıkayın. Brokoliyi parçalarına ayırın ve havuçları yuvarlak şekilde kesin.
  • Ardından brokoliyi ve havuçları tencereye yerleştirin ve tencerenin yarısı kadar soğuk su ilave edin ve ocağa koyun.
  • Brokoli ve havuçlar 7-8 dakika orta ateşte haşlandıktan sonra suyunu iyice süzerek servis tabağına yerleştirerek birkaç dakika soğumaya bırakın.
  • Daha sonra sosunu hazırlayın. Sosu için 1 yemek kaşığı zeytinyağını, 1 yemek kaşığı limon suyunu, 1 çay kaşığı toz biber, 1 çay kaşığı tuzu ve 1 çay kaşığı naneyi bir kase ekleyin ve karıştırın.
  • Soğuyan brokoli ve havuçlarımızın üzerine önce 3-4 yemek kaşığı yoğurdu ekleyin. Ardından hazırladığınız sosu dökün.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025