Brokoli Mantı Tarifi
Brokoli Mantı tarifi: Brokoli Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Brokoli Mantı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tabaklık
Brokoli Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sebzeler için:
- 1 adet brokoli (yaklaşık 500 gram)
- 1 adet büyük boy havuç
Üzeri için:
Sosu için:
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Brokoli Mantı tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak brokoli ve havuçları iyice yıkayın. Brokoliyi parçalarına ayırın ve havuçları yuvarlak şekilde kesin.
- Ardından brokoliyi ve havuçları tencereye yerleştirin ve tencerenin yarısı kadar soğuk su ilave edin ve ocağa koyun.
- Brokoli ve havuçlar 7-8 dakika orta ateşte haşlandıktan sonra suyunu iyice süzerek servis tabağına yerleştirerek birkaç dakika soğumaya bırakın.
- Daha sonra sosunu hazırlayın. Sosu için 1 yemek kaşığı zeytinyağını, 1 yemek kaşığı limon suyunu, 1 çay kaşığı toz biber, 1 çay kaşığı tuzu ve 1 çay kaşığı naneyi bir kase ekleyin ve karıştırın.
- Soğuyan brokoli ve havuçlarımızın üzerine önce 3-4 yemek kaşığı yoğurdu ekleyin. Ardından hazırladığınız sosu dökün.