Brokoli Çorbası Tarifi
Brokoli Çorbası tarifi: Brokoli Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Brokoli Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Brokoli Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet brokoli (orta boy)
- 1 adet kuru soğan (küçük boy, rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
- Yarım paket krema (ya da süt)
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3,5 bardak su
- Yarım paket bulyon (et ya da tavuk)
- 1 su bardağı haşlanmış brokoli suyu
- 1 yemek kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 çay kaşığı karabiber
Brokoli Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Brokolileri kök kısımlarından kesip iyice yıkayın. Tencere de 7,5 su bardağı ile brokolileri hafif yumuşayana kadar yaklaşık 45 dakika haşlayın.
- Brokolinin haşlama suyunu bir kaba süzüp 1 su bardağı haşlama suyundan ayırın (ben haşlanan brokolilerin rengini koruması için soğuk suya koyup süzüyorum.)
- Derin bir tencereye tereyağını ve rendelenmiş kuru soğanı koyup soğan suyunu çekene kadar 2-3 dakika kavurun.
- Üzerine un ilave edip ocağın en küçük bölümünde kısık ateşte sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun.
- Sonra 3,5 su bardağı soğuk suyu, 1 su bardağı brokolinin haşlama suyunu ve haşlanmış brokolileri ilave edip el çırpıcısıyla sürekli karıştırarak pişirin. İçine yarım bulyon atın.
- Kaynamaya başladıktan sonra çorbanızı 5-6 dakika kaynatın.
- El blenderiyle brokoliler iyice dağılına kadar ezin. Daha sonra üzerine karabiber ve tuzu ilave edin.
- Son olarak yarım paket kremayı ilave edip el çırpıcısıyla krema iyice dağılana kadar hızlıca çırpın.
- 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın. 10-15 dakika dinlendikten sonra servis yapın.
Brokoli Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Arzuya bağlı olarak çorba içine konan tereyağı miktarı azaltabilirsiniz.
Brokoli Çorbası tarifi için servis önerisi
Üzerine kırmızı toz biber ve pul biber kavrulup dökerek servis edebilirsiniz.