Brioche Ekmeği Tarifi
Brioche Ekmeği tarifi: Brioche Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Brioche Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet orta boy
Brioche Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 bardak un
- 2 adet yumurta
- 1 bardak süt
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 20 gram yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı damla çikolata
- 1 tatlı kaşığı kuru üzüm
- 1 avuç ceviz
Brioche Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Önce ılık süt, maya ve şekeri bir bardağın içinde birleştirip çalışmasını sağlıyoruz.
- 4 bardak un ve tereyağını yoğurma kabına alıyoruz.
- 5-6 dakika yoğurup 25-30 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Baton kek kalıbına yağlı kağıt serin. Hamuru içine yerleştirin.
- Kalan bir yumurtanın sarısını hamurun üstüne sürün. Üstüne yine dilediğiniz kadar damla çikolata ve ceviz serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun.
Brioche Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?
Pişirme dakikaları fırına göre, mayalanma süresi de ortam ısısına göre değişebilir.