Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Boston Kremalı Pasta Tarifi

Boston Kremalı Pasta

Boston Kremalı Pasta Tarifi

Boston Kremalı Pasta tarifi: Boston Kremalı Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Boston Kremalı Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Boston Kremalı Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek için:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 7 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Krema için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Ganaj için:

  • 200 mililitre krema
  • 200 gram bitter çikolata

Boston Kremalı Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Kek için, süt ve tereyağı bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Bir kenarda bekletin.
  • Yumurta ve şekeri 3 katına çıkıp kalınlaşana kadar çırpın.
  • Karışıma önce sıvı yağı ardından da süt ve tereyağı karışımını azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Son olarak elenmiş un, kabartma tozu, vanilin ve tuzu ekleyip düşük hızda ya da spatula ile karışıma yedirin.
  • 28 santimetre çapında kelepçeli bir kalıbı önce yağlayın ve yapışmaması için hafifçe unlayın.
  • Kek karışımını kalıba alın ve fazla havasının çıkması için tezgaha birkaç kez vurun.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fanlı fırında kızarana ve sertleşene kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  • Keki fırından çıkarın ve tamamen soğuyana kadar yaklaşık 3 saat oda sıcaklığında bekletin.
  • Krema için, sütü derin bir kapta ısıtmaya başlayın. Süt ısınırken ayrı bir kapta yumurta ve şekeri çırpın.
  • İçerisine nişasta ve unu da ekleyip koyu ve akışkan bir hala alana kadar çırpmaya devam edin.
  • Sıcak sütü yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın.
  • Tamamen çözününce, karışımı tekrar tencereye alıp orta-yüksek ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Kremayı ocaktan alın. İçerisine vanilini ve tereyağını ekleyip çırpın.
  • Kremayı daha kolay soğuması için geniş yüzeyli bir tepsiye yayın. Kabuk tutmaması için streç film yüzeyine değecek şekilde kaplayın.
  • Kremayı buzdolabında tamamen soğuyana kadar yaklaşık 3 saat dinlendirin.
  • Ganaj için kremayı ısıtın. Ufak parçalara böldüğünüz çikolataları derin bir kaba koyun ve sıcak kremayı üzerine döküp pürüzsüz olana kadar karıştırın. Daha parlak ve pürüzsüz bir kıvam için blender kullanın.
  • Ganajı hafifçe koyulaşması için krema ve kek soğurken oda sıcaklığında bekletin.
  • Tamamen soğuyan kekin fazla kabaran kısımlarını tırtıklı bir bıçak ile traşlayın ve ortadan enlemesine ikiye bölün.
  • Soğuk kremayı spatula ile hafifçe karıştırın ve ilk kat kekin üzerine kalın bir tabaka halinde yayın. Bu işlem esnasında kremayı kenarlara fazla getirmemeye özen gösterin.
  • İkinci kat keki düz yüzey yukarıda kalacak şekilde ters olarak kremanın üzerine yerleştirin ve bastırıp hafifçe sallayarak kremanın kenarlara kadar ulaşmasını sağlayın.
  • Kenarlardaki kremayı spatula ile düzleyin.
  • Son olarak koyulaşan ganajı pastanın üzerine kontrollü ve yavaş bir şekilde dökün, hafifçe kenarlardan akmasına izin verin.
  • Pastayı dolaba kaldırın. En az iki saat, tercihen bir gün buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025