Boston Kremalı Pasta Tarifi
Boston Kremalı Pasta tarifi: Boston Kremalı Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Boston Kremalı Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
55 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Boston Kremalı Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 1,5 su bardağı süt
- 7 yemek kaşığı tereyağı
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/4 çay kaşığı tuz
Krema için:
- 2,5 su bardağı süt
- 3 adet yumurta sarısı
- 1 adet yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Ganaj için:
- 200 mililitre krema
- 200 gram bitter çikolata
Boston Kremalı Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Kek için, süt ve tereyağı bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Bir kenarda bekletin.
- Yumurta ve şekeri 3 katına çıkıp kalınlaşana kadar çırpın.
- Karışıma önce sıvı yağı ardından da süt ve tereyağı karışımını azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Son olarak elenmiş un, kabartma tozu, vanilin ve tuzu ekleyip düşük hızda ya da spatula ile karışıma yedirin.
- 28 santimetre çapında kelepçeli bir kalıbı önce yağlayın ve yapışmaması için hafifçe unlayın.
- Kek karışımını kalıba alın ve fazla havasının çıkması için tezgaha birkaç kez vurun.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fanlı fırında kızarana ve sertleşene kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- Keki fırından çıkarın ve tamamen soğuyana kadar yaklaşık 3 saat oda sıcaklığında bekletin.
- Krema için, sütü derin bir kapta ısıtmaya başlayın. Süt ısınırken ayrı bir kapta yumurta ve şekeri çırpın.
- İçerisine nişasta ve unu da ekleyip koyu ve akışkan bir hala alana kadar çırpmaya devam edin.
- Sıcak sütü yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın.
- Tamamen çözününce, karışımı tekrar tencereye alıp orta-yüksek ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Kremayı ocaktan alın. İçerisine vanilini ve tereyağını ekleyip çırpın.
- Kremayı daha kolay soğuması için geniş yüzeyli bir tepsiye yayın. Kabuk tutmaması için streç film yüzeyine değecek şekilde kaplayın.
- Kremayı buzdolabında tamamen soğuyana kadar yaklaşık 3 saat dinlendirin.
- Ganaj için kremayı ısıtın. Ufak parçalara böldüğünüz çikolataları derin bir kaba koyun ve sıcak kremayı üzerine döküp pürüzsüz olana kadar karıştırın. Daha parlak ve pürüzsüz bir kıvam için blender kullanın.
- Ganajı hafifçe koyulaşması için krema ve kek soğurken oda sıcaklığında bekletin.
- Tamamen soğuyan kekin fazla kabaran kısımlarını tırtıklı bir bıçak ile traşlayın ve ortadan enlemesine ikiye bölün.
- Soğuk kremayı spatula ile hafifçe karıştırın ve ilk kat kekin üzerine kalın bir tabaka halinde yayın. Bu işlem esnasında kremayı kenarlara fazla getirmemeye özen gösterin.
- İkinci kat keki düz yüzey yukarıda kalacak şekilde ters olarak kremanın üzerine yerleştirin ve bastırıp hafifçe sallayarak kremanın kenarlara kadar ulaşmasını sağlayın.
- Kenarlardaki kremayı spatula ile düzleyin.
- Son olarak koyulaşan ganajı pastanın üzerine kontrollü ve yavaş bir şekilde dökün, hafifçe kenarlardan akmasına izin verin.
- Pastayı dolaba kaldırın. En az iki saat, tercihen bir gün buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun.