Bostan Patlıcanından Karnıyarık Tarifi
Bostan Patlıcanından Karnıyarık tarifi: Bostan Patlıcanından Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Bostan Patlıcanından Karnıyarık nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
80 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Bostan Patlıcanından Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet büyük boy bostan patlıcanı
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 adet yeşil biber
- 3-4 adet domates rendesi
- 6-7 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kişniş tozu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1 çay kaşığı tuz
- 400 gram kıyma
Bostan Patlıcanından Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları ikiye böl, üzerlerine tuz ekip fırçayla zeytinyağı sür. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştir.
- Yağlı kağıtla tepsinin üzerini ört ve bir tepsi veya alüminyum folyo ile üzerini hava almayacak şekilde kapat. 220 derecede 45 dakika alt üst kızaracak şekilde fırınla.
- Daha sonra fırından çıkarıp üzerini açıp tekrar 1 yemek kaşığı zeytinyağını fırçayla sür. 15 dakika 220 derecede, üzeri iyice kızarana kadar fırınla.
- Kıyma, küp küp doğranmış soğan, yeşil biber, baharatlar ve salçaları tavaya alıp kavur, kavrulduktan sonra rendelenmiş domatesleri de ekleyip 10 dakika pişir.
- Kızaran patlıcanların içini kaşık yardımıyla karıştır, fazla içi birer tatlı kaşığı kenara çıkart. Hazırladığın iç harç ile patlıcanları doldur, sarımsakları yerleştir.
- Tepsinin yarısına gelecek şekilde salçalı su hazırlayıp tepsiye dök, en son süslemek için domates ve biberleri kullan ve fırında 180 derecede suyunu çekip yağını iyice salana kadar 20 dakika pişir.