Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bostan Kebabı Tarifi

Bostan Kebabı

Bostan Kebabı Tarifi

Bostan Kebabı tarifi: Bostan Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Bostan Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bostan Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kebap için:

  • 300 gram kuşbaşı et
  • 1 adet büyük boy bostan patlıcanı
  • 2 dal taze soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıcak su

Bostan Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanlar parmak kalınlığında kesilerek tuzlanıp bekletilip yıkanır ve kurulandıktan sonra kızartılır.
  • Soğanlar minik doğranır ve kızartılır. Et minik doğranıp iyice pişirilir. Soğanlar ve biberler birlikte ilave edilir, sotelenir.
  • Domates ve baharatlar ilave edilir. Tekrar sotelenir.
  • Salça ilave edilir. Kızartılmış patlıcanlar bir tepsinin içerisine dizilir.
  • Üzerine etli harçtan hepsine konulduktan salça sıcak suda eritilip tepsiye dökülür.
  • 190 derecelik fırında üzerindeki domates ve biber kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025