Boşnak Usulü Kapama Tarifi
Boşnak Usulü Kapama tarifi: Boşnak Usulü Kapama için gerekli malzemeler nelerdir? Boşnak Usulü Kapama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Boşnak Usulü Kapama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet tavuk baget
- 2 bardak pirinç
- 2 bardak kalın bulgur
- 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
- 3 adet defne yaprağı
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 5 su bardağı (tepeleme) tavuk suyu (500 ml.)
Boşnak Usulü Kapama tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle 4 adet tavuk baget butlarımızı alıyoruz.İyice temizledikten sonra bir güzelce yıkıyoruz.
- Düdüklü tenceremize baget butlarımızı yerleştiriyoruz üzerini biraz geçecek kadar su ilave ediyoruz.
- Bir adet soyulmuş yıkanmış ve ikiye kesilmiş kuru soğanımızı ve 1 tatlı kaşığıda tuzumuzu ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
- Diğer taraftan 2 su bardağı pirincimizi ve 2 su bardağı pilavlık bulgurumuzu derin bir kapta birleştiriyoruz ve güzelce yıkyaıp, iyice süzelim ve ikisini karıştırıp borcam tepsimize dökelim kaşık yardımıyla eşit bir şekilde tepsimize döşüyoruz.
- Pişmiş olan tavuk butlarımızıda pirinç ve bulgur karışımımızın üzerine diziyoruz. Bir kenarda beklettiğimiz tavuk suyumuzu süzüyoruz.
- Normal bir pirinç ve bulgur pilavından daha sulu olduğu için suyunu 5 su bardağı alarak hazırlamış olduğumuz karışımımızın üzerlerine gezdiriyoruz.
- Tepsiyi hafifçe sallayarak suyun oturmasını sağlıyoruz. 2 veya 3 adette defne yaprağımızı aralarına dizdikten sonra önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında 30 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Nar gibi kızarmış ve dumanı üstünde tüten kapamamız kaşıklanmaya hazır bizleri bekliyor. Afiyetler olsun!
Boşnak Usulü Kapama tarifinin püf noktası nedir?
Tek püf noktası pilavın diğer pilavlara nazaran daha sulu olması.
Boşnak Usulü Kapama tarifi için servis önerisi
Yanında ise ayran, cacık ,yoğurt,salata ve hatta damak zevkine bağlı, kompostoyla bile muhteşem oluyor. Ben pilavları genelde kışın taze sıkılmış portakal suyuyla ,yazın ise ayranla yemeyi çok seviyorum, size de tavsiye ederim.