Boşnak Pidesi Tarifi
Boşnak Pidesi tarifi: Boşnak Pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? Boşnak Pidesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
50 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Boşnak Pidesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 mililitre ılık su
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 tepeleme çay kaşığı kuru maya
- 400 gram un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta akı
- 2 yemek kaşığı çörek otu (arzuya göre susam kullanabilirsiniz)
Boşnak Pidesi tarifi nasıl yapılır?
- Bir kaseye ılık su ve şekeri ekleyin. Kuru mayayı da ekleyip karıştırın. Beş dakika bekletin.
- Un ve tuz ekleyip hamuru yapın. Hamuru yarım saat bekletin.
- Yarım saat sonra yüzeye biraz un koyup hazırladığınız hamurdan dört top yapın. Ellerinizle hamuru açın ve pişirme kağıdı serili tepsiye yerleştirin.
- 10 dakika daha bekletin. Bu sırada fırını 250 dereceye kadar ısıtın.
- Hazırladığımız hamurların üzerine bıçakla kesikler atın ve yumurta akı sürün, biraz çörek otu koyun.
- Fırına verin ve 250 derecede 10 dakika pişirin.
- Piştikten sonra bezle örtün. Afiyet olsun!
Boşnak Pidesi tarifinin püf noktası nedir?
Pideleri fırına koymadan önce fırının çok sıcak olması gerekiyor. Pideleri de çok ince yapmayın.