Boşnak Böreği Tarifi
Boşnak Böreği tarifi: Boşnak Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Boşnak Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Boşnak Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 3 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 6,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için (dilediğiniz bir tür):
- 1 kase beyaz peynir
- 1 demet ıspanak
- 1 küçük boy kase kıyma
Boşnak Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurma kabımıza suyumuzu tuzu koyup azar azar un ilave ederek orta sertlikte bir hamur yoğuruyoruz.
- Üç bezeye ayırıp bezeleri tabak büyüklüğünde açıyoruz. Sıvı yağın bir kısmıyla bezeleri yağlayıp yarım saat dinlendiriyorum.
- Tereyağını eritip içine kalan sıvı yağı koyuyoruz. Masamızın üzerine temiz bir örtü serip dinlenen hamurumuzu elimizle masanın üzerinde kenarlarından çekerek incecik açıyoruz.
- Üzerine yağımızdan gezdirip iki kenarına istediğimiz iç harcından koyup örtüyü kaldırıp rulo yapıyoruz bir bezeden iki uzun rulo elde etmiş oluyoruz.
- Tepsimize doluyoruz kalan hamurumuza da aynı işlemi uygulayıp böreğimizi bitiriyoruz.
- Artan yağımızı böreğimizin üzerine gezdiriyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.