Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Boşnak Böreği Tarifi

Boşnak Böreği

Boşnak Böreği Tarifi

Boşnak Böreği tarifi: Boşnak Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Boşnak Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Boşnak Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 3 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 6,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için (dilediğiniz bir tür):

  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 demet ıspanak
  • 1 küçük boy kase kıyma

Boşnak Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Yoğurma kabımıza suyumuzu tuzu koyup azar azar un ilave ederek orta sertlikte bir hamur yoğuruyoruz.
  • Üç bezeye ayırıp bezeleri tabak büyüklüğünde açıyoruz. Sıvı yağın bir kısmıyla bezeleri yağlayıp yarım saat dinlendiriyorum.
  • Tereyağını eritip içine kalan sıvı yağı koyuyoruz. Masamızın üzerine temiz bir örtü serip dinlenen hamurumuzu elimizle masanın üzerinde kenarlarından çekerek incecik açıyoruz.
  • Üzerine yağımızdan gezdirip iki kenarına istediğimiz iç harcından koyup örtüyü kaldırıp rulo yapıyoruz bir bezeden iki uzun rulo elde etmiş oluyoruz.
  • Tepsimize doluyoruz kalan hamurumuza da aynı işlemi uygulayıp böreğimizi bitiriyoruz.
  • Artan yağımızı böreğimizin üzerine gezdiriyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025