Börülce Yemeği Tarifi
Börülce Yemeği tarifi: Börülce Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Börülce Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Börülce Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı börülce fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet havuç
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Börülce Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Bir gece öncesinden suda beklettiğiniz börülceleri süzün ve bir tencereye alıp üstlerini geçecek kadar su doldurun. Tencerenin kapağını kapatın ve börülceler yumuşayana dek, kaynamaya başladıktan sonra, yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Başka bir tencereye yağı alın ve yağ kızdıktan sonra ince ince doğardığınız soğanları tencereye alıp, pembeleşene dek kavurun.nArdından doğradığınız biberleri ve havucu da ilave edip güzelce kavurun.
- Salçasını da ekleyip 3-4 dakika daha kavurduktan sonra suyunu ilave edin ve pişmiş olan börülcelerin suyunu süzdükten sonra onları da tencereye ekleyin.
- Baharatlarını da ilave edin, güzelce karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp, yaklaşık 20 dakika kadar pişmeye bırakın.
- Sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz.
Börülce Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Börülceleri bir gece öncesinden suda bekletirseniz pişme süresini kısaltmış olursunuz.