Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Borcamda Susamlı Kek Tarifi

Borcamda Susamlı Kek

Borcamda Susamlı Kek Tarifi

Borcamda Susamlı Kek tarifi: Borcamda Susamlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Borcamda Susamlı Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Borcamda Susamlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker (200 g)
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 1 çay bardağı yoğurt (80-85 g)
  • 2 su bardağı un (240-250 g)
  • 1 paket kabartma tozu (10 g)
  • 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı susam

Borcamda Susamlı Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şekeri 4 dakika kadar orta-yüksek ayarda mikserde çırpın.
  • Süt, sıvı yağı ve yoğurdu ekleyip hafifçe karıştırın.
  • Elenmiş un, kabartma tozu ve limon rendesini de ekleyin.
  • Karışımı borcama alıp üzerine susamı serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kontrollü olarak pişirin. Oda sıcaklığına gelince dilimleyip servis edin.

Borcamda Susamlı Kek tarifinin püf noktası nedir?

Bu tarif için 30x30 büyüklüğünde borcam kullanılmıştır. 28-30 cm çapındaki yuvarlak kalıplarda pişirebilirsiniz. Daha küçük boyutlarda borcam kullanacaksanız 10-15 derece düşük sıcaklıkta daha uzun süre pişirmenizi öneririz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025