Borcamda Susamlı Kek Tarifi
Borcamda Susamlı Kek tarifi: Borcamda Susamlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Borcamda Susamlı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 porsiyon
Borcamda Susamlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet  yumurta
- 1 su bardağı  şeker (200 g)
- 1 su bardağı  süt (200 ml)
- 1 su bardağı  sıvı yağ (200 ml)
- 1 çay bardağı  yoğurt (80-85 g)
- 2 su bardağı  un (240-250 g)
- 1 paket  kabartma tozu (10 g)
- 1 adet  limonun kabuğu (rendelenmiş)
- 1/2 adet  limonun suyu
- 2 yemek kaşığı  susam
Borcamda Susamlı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri 4 dakika kadar orta-yüksek ayarda mikserde çırpın.
- Süt, sıvı yağı ve yoğurdu ekleyip hafifçe karıştırın.
- Elenmiş un, kabartma tozu ve limon rendesini de ekleyin.
- Karışımı borcama alıp üzerine susamı serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kontrollü olarak pişirin. Oda sıcaklığına gelince dilimleyip servis edin.
Borcamda Susamlı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Bu tarif için 30x30 büyüklüğünde borcam kullanılmıştır. 28-30 cm çapındaki yuvarlak kalıplarda pişirebilirsiniz. Daha küçük boyutlarda borcam kullanacaksanız 10-15 derece düşük sıcaklıkta daha uzun süre pişirmenizi öneririz.