Borcamda Malaga Pasta Tarifi
Borcamda Malaga Pasta tarifi: Borcamda Malaga Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Borcamda Malaga Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Borcamda Malaga Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
Krema için:
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket toz krem şanti
Üzerine:
- 1 paket krema
- 80 gram bitter çikolata
- 6 adet muz (boyutuna göre değişebilir)
- 2 yemek kaşığı antep fıstığı
Borcamda Malaga Pasta tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak keki hazırlayalım. Sırasıyla bütün malzemeleri ekleyip karıştıralım ve borcama dökelim. 180 derece fırında alt üst pişirelim.
- Kek pişerken muhallebi yapımına geçelim. Sırasıyla un, şeker, nişasta ve yumurta sarısını ekleyerek kaynayana kadar karıştıralım.
- Pişen muhallebiye tereyağı ve vanilya ekleyerek ocağın altını kapatalım. Soğuduktan sonra toz krem şanti ekleyerek mikser ile çırpalım.
- Pişen keke 1 çay bardağı soğuk süt dökelim. Daha sonra kremamızı kekin üzerine dökelim. Dolapta 1 saat bekletelim.
- En son üzerine muz ekleyelim, ısıttığımız kremaya bitter çikolata koyalım ve karıştıralım.
- Muzların üzerine dökelim. Tekrar dolapta bekledikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.