Borcamda Malaga Pasta Tarifi
Borcamda Malaga Pasta tarifi: Borcamda Malaga Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Borcamda Malaga Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Borcamda Malaga Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Islatmak için:
Kreması için:
- 4,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 poşet krem şanti
Üzeri için:
Ganajı için:
- 1 paket süt kreması
- 200 gram bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Borcamda Malaga Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şeker mikserle çırpılır. Süt, sıvı yağı, kakao, vanilya katılıp çırpılır.
- Un ve kabartma tozu eklenip çırpıldıktan sonra yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama dökülür.
- Isıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan 5 dakika sonra sütle ıslatılır.
- Kreması için süt, şeker, un, nişasta pişirilir. Tereyağı eklenip eriyene kadar karıştırılır.
- Toz halde krem şanti katılıp mikserle çırpılır. Islatılmış kekin üzerine yayılır.
- Muzların kabukları soyulup aralıklarla karşılıklı altışarlı olacak şekilde kremanın üzerine hafif bastırılarak dizilir.
- Ganajı için süt kreması ısıtılıp çikolata ve tereyağı eklenir.
- Eriyene kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca muzların üzeri ve tüm yüzey kaplanacak şekilde acele etmeden dikkatli dökülür. Soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.