Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Borcamda Malaga Pasta Tarifi

Borcamda Malaga Pasta

Borcamda Malaga Pasta Tarifi

Borcamda Malaga Pasta tarifi: Borcamda Malaga Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Borcamda Malaga Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Borcamda Malaga Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt (ya da su)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı (2 parmak eksik) un

Kreması için:

  • 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı

Çikolata sosu için:

  • 200 mililitre sıvı krema
  • 1 paket sütlü çikolata (80 gr olan paketlerden)
  • 2 paket bitter çikolata (60 gr olan paketlerden)

Keki ıslatmak için:

  • 1 su bardağı (bir parmak eksik) süt

İçine:

  • 14 adet muz

Borcamda Malaga Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Kek için karıştırma kabına yumurtalar ve şeker eklenip beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Karışıma sıvı yağ, süt ve vanilya eklenip çok az çırpılır.
  • Son olarak kakao, un ve kabartma tozu da eklenerek çırpılır ve yağlanmış borcama dökülür.
  • 180 dereceli ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir.
  • Krema için bir tencereye süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarısı alınır, iyice karıştırılarak hafif göz göz olana kadar pişirilir.
  • Ocağın altını kapattıktan sonra kremanın içine vanilya ve tereyağı eklenerek karıştırılır. Kremamız hazır. Soğumaya bırakılır.
  • Hafif soğuyan kekimiz kürdan yardımıyla delikler açılırak süt ile ıslatılır.
  • Soğuyan krema kekin üzerine dökülerek eşit bir şekilde yayılır.
  • Küçük muzlar karşılıklı gelecek şekilde kremanın üzerine tüm olarak dizilir.Muzlar büyükse karnından ikiye bölerek kullanabilirsiniz.
  • Çikolata sosu için krema ocağa alınarak kaynatılır. Kaynayan kremanın altı kapatılır. Parçalanmış çikolatalar içine atılır ve eriyen kadar karıştırılır.
  • Eriyen çikolata ganajımız muzların üzeri kapanacak şekilde borçlanın üzerine yayılır.
  • 10-15 dakika buzdolabında dinlendirildikten sonra toz fıstık veya fındıkla kenarları süslenir.

Borcamda Malaga Pasta tarifinin püf noktası nedir?

Keki borcama aldıktan sonra bir defa tezgaha vuralım ki her tarafı eşit bir şekilde kabarsın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025