Borcamda Kesme Muhallebi Tarifi
Borcamda Kesme Muhallebi tarifi: Borcamda Kesme Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Borcamda Kesme Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Borcamda Kesme Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 litre süt
- 3/4 su bardağı şeker
- 1/2 yemek kaşığı tereyağı
Borcamda Kesme Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Un, nişasta ve irmiği bir tencere içerisine alıp güzelce karıştırın.
- Ardından sütten 1 su bardağı ekleyip bir çırpıcıyla hızlıca çırpın. Karışım tamamen homojen hala geldikten sonra sütün geri kalanını da ekleyip ocağı orta ateşe alın ve pişirmeye başlayın.
- Muhallebiyi devamlı olarak çırpıcıyla karıştırmaya devam edin ve süt kaynamaya başladıktan sonra şekerini de ekleiyn.
- Kıvamı koyulaşana dek çırpıcıyla karıştırarak pişirin. Yoğun bir boza kıvamını aldıktan sonra ocağı kapatın.
- Son olarak tereyağını ekleyerek iyice karıştırın.
- 20x20 boyutlarında bir borcamı suyla ıslatın ve fazla suyunu dökün. Borcam hala hafifçe ıslakken hazırlamış olduğunuz muhallebiyi içerisine dökün ve üstünü bir spatula ile düzleştirin.
- Üstünün kurumaması için 5-10 dakika ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerini streç filmle kaplayın. Muhallebiye tamamen değeceği için kabuk bağlamasını önleyecektir.
- En az 3 saat tercihen bir akşam buzdolabında dinlendirdikten sonra dilediğiniz boyutlarda dilimler keserek süsleyin ve soğuk servis edin. Afiyet olsun!
Borcamda Kesme Muhallebi tarifi için servis önerisi
Rendelenmiş veya eritilmiş çikolata, dilediğiniz meyveli sos veya ufalanmış kuru yemişlerle servis edebilirsiniz.