Borcamda Islak Hamburger Tarifi
Borcamda Islak Hamburger tarifi: Borcamda Islak Hamburger için gerekli malzemeler nelerdir? Borcamda Islak Hamburger nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Borcamda Islak Hamburger yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Domatesli sos için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 su bardağı domates püresi
- 1 bardak su
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Burger için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 600 gram kıyma (her burger için 100 gram)
- 1 çay kaşığı tuz
- 6 adet burger ekmeği
Borcamda Islak Hamburger tarifi nasıl yapılır?
- Domates sosu hazırlamak için sarımsakları çok ince doğrayın. Domatesleri dörde bölüp rondodan geçirin ve püre haline getirin. Eğer rondonuz yoksa domatesleri rendeyelebilirsiniz.
- Orta boy bir tavada sos için tereyağı ve zeytinyağını koyarak ısıtın. Sarımsakları ekleyip hafifçe soteleyin. Rondodan çektiğiniz domatesleri, paket domates püresini ve suyu ekleyip karıştırın. Tüm baharatlarını da koyarak kısık ateşte yoğunlaşması için pişmeye bırakın.
- Bu sırada kıymaları pişirmek için tereyağı ve zeytinyağını tavada ısıtın. İnce ince yemeklik doğradığınız soğanları tavaya alarak kısık ateşte soteleyin ve ardından orta ateşe alarak kıymaları ekleyin.
- Kıymalar suyunu süzüp çektikten sonra yoğunlaşmakta olan domates sostan bir kepçe alarak kıymaların içine ekleyin ve karıştırın. Yaklaşık 6-7 dakika orta-kısık ateşte kavurduktan sonra kıymayı ve ardından domates sosu kenara alın.
- 40x25 cm boyutlarında bir borcama burger ekmeklerinin tabanını yerleştirin. Yaklaşık 6 adet sığacaktır. Domates sosun bir kısmıyla ekmekleri güzelce ıslatın ve ardından kıymalı sosunu eşit olacak şekilde dağıtın. Ardından burger ekmeklerinin üstünü yerleştirin ve domatesli sosun tamamını üzerlerine dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında orta rafta yaklaşık 7-8 dakika pişirin ve ardından sıcak servis edin. Afiyet olsun!