Borcamda Haşhaşlı Revani Tarifi
Borcamda Haşhaşlı Revani tarifi: Borcamda Haşhaşlı Revani için gerekli malzemeler nelerdir? Borcamda Haşhaşlı Revani nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Borcamda Haşhaşlı Revani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1/2 su bardağı haşhaş
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Borcamda Haşhaşlı Revani tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri birkaç dakika mikserle çırpalım. Sıvı yağ ve sütü ilave edip karıştıralım. Sonra irmik, haşhaş ve unu ekleyelim. Kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek karıştıralım.
- Sıvı yağ ile yağladığımız kare borcam tepsiye döküp önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirelim.
- Şerbeti için şekerle suyu kaynatın, en son limon suyu ekleyin. Soğumuş olan kekin üzerine ılık şerbeti dökün. En son üzerine krem şanti ve meyvelerle süsleyin.