Borcamda Elmalı Kurabiye Tarifi
Borcamda Elmalı Kurabiye tarifi: Borcamda Elmalı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Borcamda Elmalı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Borcamda Elmalı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Elmalı Harcı İçin:
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 3 adet kırmızı elma (rendelenmiş, limonlu suda bekletilmiş)
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 1 çay kaşığı tarçın
Hamuru İçin:
- 150 gram tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1/2 paket şekerli vanilin
- 4,5 su bardağı un
Borcamda Elmalı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir tavada tereyağını eritin. Üzerine rendeleyip, limonlu suda bekleterek süzdüğünüz elmaları ve toz şekeri ilave edin. Elmalar suyunu salıp çekene dek kavurun.
- Kavrulan elmaların üzerine dövülmüş ceviz içi ve tarçın ekleyip 2-3 dakika daha kavurun ve ocaktan alıp, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Hamuru hazırlamak için; geniş bir kasey e oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, yoğurt, sıvı yağ ve karbonatı ekleyip karıştırın.
- Un ve vanilini ilave edip orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene dek yoğrurun.
- Hamurun 1/3'ünü ayırın ve top haline getirip streç film ile sarın ve buzlukta en az 30 dakika dondurun.
- 28x18 cm boyutlarında bir borcama kalan hamuru güzelce yayın. Üzerine elmalı harcı her yerine eşit olarak yayın.
- Buzlukta dondurmuş olduğunuz harcın üzerine rendeleyin.
- Rendelenmiş olan hamuru eşit olarak yayın. 180 derece fanlı fırında, üzeri kızarana kadar 20 dakika pişirin.
- Fırından çıkardığınız kurabiyeyi oda sıcaklığında bekletin. Ardından dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!