Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Borcam Pastası Tarifi

Borcam Pastası

Borcam Pastası Tarifi

Borcam Pastası tarifi: Borcam Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Borcam Pastası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Borcam Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Islatmak için:

  • 1 su bardağı süt

Muhallebisi için:

  • 3,5 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Borcam Pastası tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve şekerle güzelce çırpın. Yağı da ilave edin, çırpmaya devam edin.
  • Ardından diğer malzemeleri ilave ederek spatula yardımıyla güzelce karıştırın. Hafif sıvı kıvamlı bir kek hamuru elde edeceksiniz.
  • Yağlanmış, unlanmış orta boy bir borcama kek harcını yayın ve 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
  • Ardından çıkarıp ilk sıcağını attıktan sonra tahta kaşığın arka kısmıyla küçük küçük delikler açın ve sütü üzerine gezdirin.
  • O sırada tüm muhallebi malzemelerini bir tencerenin içerisine alın ve tel çırpıcı yardımıyla çırpın. Daha sonra ocağın üzerine alın ve karıştırarak muhallebi kıvamına gelmesini sağlayın.
  • Kıvamı koyulaşıp, üzerinde göz göz kabarcıklar olmaya başlayınca ocaktan alın. Oda sıcaklığında ara ara karıştırarak soğutun.
  • Sütünü çekip dinlenen kekin üzerine muhallebiyi güzelce yayın. Üzerine de Hindistan cevizi gezdirin ve streç filmle kapatarak buzdolabında en az 4 saat soğumaya bırakın.
  • Vaktiniz varsa 1 gece bekletmenizi öneririz. Ardından tatlınızı çıkarın ve dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun.

Borcam Pastası tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz muhallebi yerine krem şanti de ilave edebilirsiniz. Kekin üzerine delikleri ilk sıcağı çıktıktan oda sıcaklığında biraz soğuduktan sonra açın ki içi hamurlaşmasın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025