Bonibonlu Kurabiye Tarifi
Bonibonlu Kurabiye tarifi: Bonibonlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Bonibonlu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Bonibonlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kurabiye hamuru için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/4 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1/2 çay bardağı pudra şekeri
- 125 gram tereyağı
- 1/4 çay kaşığı tarçın
- 2 su bardağı un
- 1/2 paket kabartma tozu
Üzeri için:
- 1 paket bonibon
- 80 gram bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Bonibonlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırma kabına alın. Ayçiçek yağı ve yumurta sarısı ilavesiyle karıştırın.
- Pudra şekeri ve tarçın ekleyin. Elenmiş un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edip hamur karışımını toparlanana kadar yoğurun.
- Hazırladığınız kurabiye hamurunu hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde merdane yardımıyla 1 cm. kalınlığında açın.
- Arzu ettiğiniz kurabiye kalıplarını kullanarak şekil verin. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirdiğiniz kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 12-15 dakika kadar pişirin.
- Üzerleri henüz kararmaya başlamayan kurabiyeleri fırından alın, ızgara teli üzerinde dinlendirip kıvam almalarını sağlayın.
- Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritip ocaktan alın. Küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı ekleyip tereyağının sıcaklığıyla eritin.
- Kıvam alan kurabiyelerin üzerine erittiğiniz bitter çikolatayı azar azar gezdirin. Bonibonları üzerlerine bastırıp sabitleyin. Kısa bir süre daha beklettiğiniz kurabiyeleri sevdiklerinizle paylaşın.
Bonibonlu Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında yapışmayan bir hamur elde etmek için gerekirse bir miktar daha un katın.Tarifte yer alan bonibonları arzuya göre kurabiyelerin üzerine yapıştırabilir ve bu şekilde fırınlayabilirsiniz.Kurabiye hamurunu profesyonel bir makine ya da çırpıcı yerine elinizle karıştırarak da hazırlayabilirsiniz.