Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bonfile Izgara Tarifi

Bonfile Izgara

Bonfile Izgara Tarifi

Bonfile Izgara tarifi: Bonfile Izgara için gerekli malzemeler nelerdir? Bonfile Izgara nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bonfile Izgara yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram dana bonfile (yağda marine edilmiş)
  • 1/4 demet pazı yaprağı
  • 1/2 tatlı kaşığı hardal
  • 2 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
  • 3 adet orta boy kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Servisi için:

  • 3 yemek kaşığı dömi glace sos

Bonfile Izgara tarifi nasıl yapılır?

  • Arzu ettiğiniz kuru ve tane baharatlarla birlikte sıvı yağda marine ettiğiniz dana bonfileyi, arzu ettiğiniz pişirme derecesine göre ızgarada pişirin.
  • Ayıkladıktan sonra bol suda yıkayıp kuruttuğunuz pazı yapraklarını ayrı bir tavada tereyağında soteleyin.
  • Orta boy etli kırmızı biberleri fırın ya da ızgarada közledikten sonra kabuklarını soyun. Közlenmiş kırmızı biberleri, blenderda püre haline getirin.
  • Tereyağında sotelediğiniz pazı yapraklarını servis tabağına alın. Üzerine sıcak dömi glas sos gezdirin.
  • Izgara bonfileyi pazı yapraklarının üzerine blok olarak yerleştirin. Üzerine hardal sürüp un haline getirilmiş baharatlı ekmek kırıntısı serpiştirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

Bonfile Izgara tarifinin püf noktası nedir?

Bonfileyi, sulu ve lezzetli bir şekilde pişirmek için döküm ya da ızgara tava kullanın. Tavayı yağlamayın, önceden ısıtın ve yüksek ateşte, en az bir dakikadan önce kesinlikle eti ters çevirmeden pişirin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025