Bonfile Tarifi
Bonfile tarifi: Bonfile için gerekli malzemeler nelerdir? Bonfile nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Bonfile yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram dana bonfile
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 şişe soda
- 1 yemek kaşığı iri çekilmiş karabiber
- 1 dal biberiye
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 adet soğan
Bonfile tarifi nasıl yapılır?
- Bonfile etlerin sinirlerini temizleyin.
- 200 gr'lık parçalar halinde porsiyonlayın.
- Zeytinyağı ve soda ile etleri ovun.
- Soğanları iri iri doğrayın. Sarımsağı ezin ve etlere ilave edin.
- Baharatları ve ince kıyılmış biberiyeyi etle karıştırın ve buzdolabında 5-6 saat marinasyona bırakın.
- Etleri pişireceğiniz tavayı ısıtın ve tereyağını eritin.
- Eriyen ve ısınan tereyağına etleri ilave edin ve her iki yüzü de iyice pişene kadar pişirmeye devam edin. İşte bu kadar, afiyet olsun.
Bonfile tarifinin püf noktası nedir?
Döküm tava kullanmak, pişirme kalitesini arttıracaktır.
Bonfile tarifi için servis önerisi
Patates püresi, ızgara sebze veya patates kızartması ile afiyetle, keyifle tüketin.