Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bonbon Tarifi

Bonbon

Bonbon Tarifi

Bonbon tarifi: Bonbon için gerekli malzemeler nelerdir? Bonbon nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bonbon yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

İç harcı için:

  • 200 ml. krema
  • 160 gram bitter çikolata
  • 200 gram bayat kek (veya 1 paket hazır kek)

Kaplamak için:

  • 160 gram bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi (isteğe göre)

Bonbon tarifi nasıl yapılır?

  • Kremayı bir cevzeye alarak ısıtın. Kaynamadan hemen önce ocaktan alıp içerisine 160 gram çikolatayı minik parçalar halinde ekleyip karıştırın.
  • Ufak parçalara ayırdığınız keki geniş bir kaseye alın ve ılık haldeki çikolatalı karışımı üzerine dökün. Bir spatulayla karıştırıp malzemelerin bütünleşmesini sağlayın.
  • Ardından elinizde harcı toparlayın. Kurabiye hamuru kıvamını aldıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayarak şekil verin. Ardından yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye koyarak 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Bu sırada üzerine kaplamak için kullanacağınız çikolataları minik parçalar halinde bir kase içine alın ve benmari usulü eritin. Hafifçe oda sıcaklığına gelmesi için bekletin.
  • Şekil verdiğiniz kek toplarını erittiğiniz çikolataya batırarak her tarafını güzelce kaplayın ve yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye alın. Bir kısmının üzerine çikolatayla kapladıktan hemen sonra Hindistan cevizi serpiştirin. Tüm kek toplarını kapladıktan sonra buzdolabında dinlenmeye bırakın.

Bonbon tarifinin püf noktası nedir?

Çikolatayı temperlemeden kullanacağınız için servisten önce ve sonra buzdolabında muhafaza etmeye özen gösterin. Sıcak ortamlarda çikolata kaplama eriyebilir, buzdolabına koyduğunuzda eski formunu alacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025