Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bomboloni Tarifi

Bomboloni

Bomboloni Tarifi

Bomboloni tarifi: Bomboloni için gerekli malzemeler nelerdir? Bomboloni nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

Bomboloni yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Bomboloni tarifi nasıl yapılır?

  • Ilık süt, toz şeker ve kuru mayayı bir kaba aktarıp güzelce karıştırın.
  • Ardından üzerine önce yumutaları ekleyip güzelce çırpın.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağını da ilave ederek bir süre daha karıştırın. Ardından azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Ardından hamuru streç filme sararak oda sıcaklığında 30 dakika kadar mayalandırın.
  • Mayalanan hamuru tezgaha aktarın. Hafif unlayarak hamurunuzu açın. Kalın bir şekilde bırakmaya özen gösterin, çok fazla açmayın. Ardından yuvarlak, dilediğiniz boyutlarda bir kalıp yardımıyla, çay tabağı ya da bardakla yuvarlaklar elde edin.
  • Yağı kızdırın ve hazırladığınız hamurları kızgın yağda arkalı önlü güzelce kızartın. Yağını süzdürerek kağıt havlunun üzerine alın.
  • Pastacı kremanızı, çikolatalı kremanızı ya da mermalatınızı, kısacası kullanmak istediğiniz iç dolgu her neyse onu bir sıkma torbasına aktarın. Hamurlarınıza minik bir delik açın ve iç dolguyla içini doldurun. Üzerine pudra şekeri ekleyerek servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Bomboloni ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021