Bolonez Soslu Spagetti Tarifi
Bolonez Soslu Spagetti tarifi: Bolonez Soslu Spagetti için gerekli malzemeler nelerdir? Bolonez Soslu Spagetti nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 porsiyon
Bolonez Soslu Spagetti yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket Spagetti Makarna
- 6 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çimdik tuz
- 1 adet soğan
- 1 adet büyük diş sarımsak
- 1 adet büyük boy havuç
- 1 tutam maydanoz
- 1 tepeleme yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı domates sos
- 200 gram kıyma
- 1 avuç rendelenmiş kaşar peyniri
Bolonez Soslu Spagetti tarifi nasıl yapılır?
- Soğan, sarımsak, havuç ve maydanoz küçük parçalar haline getirilip mutfak robotundan geçirilir. Bu adımda isteğe göre sebzeleri çok ince doğrayabilir ya da rendeleyebilirsiniz.
- Robottan geçirilen sebzeler ve kıyma bir tavaya alınır ve ocakta yüksek ateşte karıştırılarak pişmeye bırakılır.
- Bir tencereye su koyulur ve ocakta kaynatılır, kaynayan suya tuz ve zeytinyağı ekledikten sonra spaghettiler eklenir ve pakette yazan süre ya da istediğiniz pişme seviyesine gelene kadar pişirilir.
- Tavada ki kıyma sebze karışımına salça ve domates sos ve isteğe bağlı baharatlar eklenip karışıma iyice yedirilir.
- Tencerede ki makarna suyundan 1-2 kepçe alınıp tavaya eklenir. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bolonez Soslu Spagetti tarifinin püf noktası nedir?
Sosun kıvamı için mutlaka makarna suyundan sosa ilave etmeyi unutmayınız.
Bolonez Soslu Spagetti tarifi için servis önerisi
Spaghetti ve bolonez sos soğumadan servis ediniz.