Bolonez Soslu Makarna Tarifi
Bolonez Soslu Makarna tarifi: Bolonez Soslu Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Bolonez Soslu Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Bolonez Soslu Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Spagetti için:
- 1 paket Fiyonk Makarna
- 1 litre su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için:
- 3 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 300 gram kıyma
- 3 adet domates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 su bardağı makarna suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tutam maydanoz
Bolonez Soslu Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Suyu kaynatıp genişçe bir tencereye alalım. İçerisine makarnaları ekleyip, yağı tuzu ve kuru naneyi ufaltarak ekleyip kaynamaya bırakalım.
- Makarnalar kaynarken, soğanları ve sarımsakları küp küp doğrayalım.
- Biberleri de jülyen doğrayıp domatesleri de rendeleyerek bir kenara koyalım hepsini.
- Ayrı bir tava alalım ve sosa başlayalım. Yağı aldığınız tavaya kızarınca kıymayı kavurup koyulaşınca soğanları, sarımsakları vebiberleride ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Malzemeler kavrulurken salçayıda ekleyerek kavurmaya devam edelim ve kızarınca rendelenen domatesleride ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Ayırdığımız makarna suyunu da sosa ekleyerek ayırdığımız tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi de ekleyerek pişirelim.
- Sosumuzda pişince haşladığımız makarnaların üzerine dökerek küçük küçük doğradığımız maydanozlarıda ekleyerek sosu iyice yedirene kadar makarnaya karıştırıyoruz.
- Makarnamız servise hazır. Afiyet olsun.