Bolonez Soslu Makarna Tarifi
Bolonez Soslu Makarna tarifi: Bolonez Soslu Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Bolonez Soslu Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Bolonez Soslu Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket Spaghetti Makarna
- 200 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 avuç kereviz sapı
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı salça
- 2-3 yemek kaşığı sirke
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1 adet defne yaprağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 su bardağı sıcak su
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Bolonez Soslu Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Makarnaları 10 dakika süreyle haşlıyoruz.
- Soğanları çok küçük doğrayıp zeytinyağı döktüğümüz tavada pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Üzerlerine rendenin en küçük kısmını kullanarak rendelediğiniz havuçları, sarımsak rendesini ve kereviz sapını da ekliyoruz ve birlikte kavuruyoruz.
- Ardından kıymayı ekleyip kısık ateşte kavuruyoruz.
- Sirkeyi ekledikten sonra sirkenin hemen karışması ve buharlaşması için harlı ateşte pişiriyoruz.
- Domates salçasını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra rendelediğimiz domatesleri de ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
- Sonrasında ateşi tekrar kısıp baharatları ekleyip 1 bardak sıcak su ekliyoruz (makarnayı haşladığınız sudan da olabilir) ve kapağını kapatıp kısık ateşte en az yarım saat sosumuz suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Sosumuz hazır olduktan sonra haşladığımız makarnaların üstüne servis edebiliriz. Afiyet olsun.