Bolonez Soslu Lazanya Tarifi
Bolonez Soslu Lazanya tarifi: Bolonez Soslu Lazanya için gerekli malzemeler nelerdir? Bolonez Soslu Lazanya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Bolonez Soslu Lazanya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Ara Katlar İçin:
- 1 paket Barilla Lazanya
- 1 kase mozzarella peyniri
- 1 kase parmesan peyniri
Bolonez Sos İçin:
- 400 gram yağsız kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük boy domates
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı kereviz sapı (doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Beşamel Sos İçin:
- 500 mililitre süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
Bolonez Soslu Lazanya tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağında soğan ve sarımsağı soteledikten sonra havuç ve kereviz saplarını ilave edin.
- 10 dakika kadar sebzeler sotelendikten sonra şekeri ilave edin. Şeker karışımda eridikten sonra sirkeyi ilave ederek ocağın altını açın ve sirkenin uçmasını sağlayın.
- Ardından sebzelerin içine kıymayı ekleyin ve kavurun. Kıymada pembelik kalmadığında sulandırdığınız salçayı ve domatesi karışıma ekleyin ve sosu pişirmeye bırakın.
- Başka bir sos tenceresinde tereyağını eriterek unu çırpmaya başlayın. Karışım homojen bir kıvam aldığında ocaktan alın ve soğuk sütü yavaş yavaş ekleyerek topaklanmamasına özen gösterin.
- Daha sonra karışımı ocağa alıp tuz, karabiber ekleyin. Muskatı ise sadece iki rende darbesi ile eklemeniz gerekiyor. Karışım koyulaşıncaya kadar çırpma teli ile karıştırmaya devam edin.
- Diğer tarafta pişmekte olan bolonez sosa tuz ve karabiber ilave ederek altını kapatın. Fırın kabının en altına beşamel sosu bir kaşık yardımıyla yayın.
- Üzerine 3 yemek kaşığı kadar bolonez sosu koyun ve ardından lazanyaları dizin. Her beşamel sos katında dilerseniz mozzarella veya parmesan kullanabilirsiniz.
- Her katı bu şekilde malzemeniz yetinceye kadar çıktıktan sonra en üstte beşamel sos ve üzerinde bolonez sos ve peynir olacak şekilde bırakın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü kapalı olarak 20 dakika, üstü açık şekilde de 15 dakika pişirin. Afiyet olsun.