Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bolonez Soslu Lazanya Tarifi

Bolonez Soslu Lazanya

Bolonez Soslu Lazanya Tarifi

Bolonez Soslu Lazanya tarifi: Bolonez Soslu Lazanya için gerekli malzemeler nelerdir? Bolonez Soslu Lazanya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bolonez Soslu Lazanya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Ara Katlar İçin:

  • 1 paket Barilla Lazanya
  • 1 kase mozzarella peyniri
  • 1 kase parmesan peyniri

Bolonez Sos İçin:

  • 400 gram yağsız kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı kereviz sapı (doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Beşamel Sos İçin:

  • 500 mililitre süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un

Bolonez Soslu Lazanya tarifi nasıl yapılır?

  • Zeytinyağında soğan ve sarımsağı soteledikten sonra havuç ve kereviz saplarını ilave edin.
  • 10 dakika kadar sebzeler sotelendikten sonra şekeri ilave edin. Şeker karışımda eridikten sonra sirkeyi ilave ederek ocağın altını açın ve sirkenin uçmasını sağlayın.
  • Ardından sebzelerin içine kıymayı ekleyin ve kavurun. Kıymada pembelik kalmadığında sulandırdığınız salçayı ve domatesi karışıma ekleyin ve sosu pişirmeye bırakın.
  • Başka bir sos tenceresinde tereyağını eriterek unu çırpmaya başlayın. Karışım homojen bir kıvam aldığında ocaktan alın ve soğuk sütü yavaş yavaş ekleyerek topaklanmamasına özen gösterin.
  • Daha sonra karışımı ocağa alıp tuz, karabiber ekleyin. Muskatı ise sadece iki rende darbesi ile eklemeniz gerekiyor. Karışım koyulaşıncaya kadar çırpma teli ile karıştırmaya devam edin.
  • Diğer tarafta pişmekte olan bolonez sosa tuz ve karabiber ilave ederek altını kapatın. Fırın kabının en altına beşamel sosu bir kaşık yardımıyla yayın.
  • Üzerine 3 yemek kaşığı kadar bolonez sosu koyun ve ardından lazanyaları dizin. Her beşamel sos katında dilerseniz mozzarella veya parmesan kullanabilirsiniz.
  • Her katı bu şekilde malzemeniz yetinceye kadar çıktıktan sonra en üstte beşamel sos ve üzerinde bolonez sos ve peynir olacak şekilde bırakın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü kapalı olarak 20 dakika, üstü açık şekilde de 15 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025