Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bolonez Sos Tarifi

Bolonez Sos

Bolonez Sos Tarifi

Bolonez Sos tarifi: Bolonez Sos için gerekli malzemeler nelerdir? Bolonez Sos nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bolonez Sos yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy kuru soğan (yemeklik, ince doğranmış)
  • 1 adet havuç (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 150 gram dana kıyma
  • 1 adet defne yaprağı
  • 2 adet büyük boy domates (etli ve sulu) (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Bolonez Sos tarifi nasıl yapılır?

  • Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın. Doğranmış kuru soğan ve havuçlaro hafif bir renk alana kadar soteleyin.
  • Sarımsak, domates salçası, kekik ve dana kıymayı da ekledikten sonra soteleme işlemini renk alıp suyunu çekene kadar sürdürün.
  • Domates rendesi ve defne yaprağını kattıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Dibinin tutmaması için aralarda karıştırmayı ihmal etmeyin.
  • Suyunu çeken sos karışımından defne yaprağını çıkartın.
  • Tuz, taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle tatlandırdığınız sosu sıcak olarak makarnayla buluşturun. Afiyet olsun!

Bolonez Sos tarifinin püf noktası nedir?

Kısık ateşte olabildiğince uzun süre pişen bolonez sos daha lezzetli olur, baharatların ve tüm sebzelerin tadını alır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025