Bol Susamlı Peynirli Poğaça Tarifi
Bol Susamlı Peynirli Poğaça tarifi: Bol Susamlı Peynirli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Bol Susamlı Peynirli Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Bol Susamlı Peynirli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 paket instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2,5 su bardağı elenmiş un
Poğaça iç harcı:
- 1 kase lor peyniri (veya kaşar peyniri)
- 1 tutam maydanoz (ince doğranmış)
Bol Susamlı Peynirli Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle uygun bir yoğurma kabına 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvı yağı ve 2 adet yumurtayı alalım. Hafifçe karıştıralım.
- Karışımın üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuzu ve 2,5 su bardağı unu eleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Yarım saat ılık bir ortamda mayalandıralım.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle hafif ince ve yuvarlak olacak şekilde açalım.
- Hazırladığımız peynir ve maydanoz karışımından açtığımız hamurlara ekleyip büzgü şeklinde kapatalım.
- Elimizle yuvarlayalım, yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp daha sonra susam ekleyip 200° ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Bol Susamlı Peynirli Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Poğaça hamurunu ılık yerde bekletelim, üzerine streç filmle saralım daha güzel kabarması için.