Bol Soslu Fellah Köfte Tarifi
Bol Soslu Fellah Köfte tarifi: Bol Soslu Fellah Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Bol Soslu Fellah Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Bol Soslu Fellah Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 diş sarımsak
Bol Soslu Fellah Köfte tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle bulgurları hazırlayacağınız kaba alın, sıcak su ile ıslatıp kabın ağzını kapatın.
- Bulgurlar suyunu çekince rendelediğiniz ya da çok ince kıydığınız soğanı, irmiği, yumurtayı, unu ve baharatları ilave edin ve yoğurmaya başlayın.
- Hamurunuzun kıvamına göre tutması için su yada un ilavesi yapabilirsiniz ama bu ölçüler ideal geliyor.
- Hamurunuz güzelce kıvam aldıktan sona, küçük yuvarlaklar yapıp ortasına biraz bastırıp, fotoğraftaki gibi şekil verin.
- Dibini unladığınız tepside biriktirdiğiniz köfteleri pişirmek için derince bir tencerede suyu kaynatın ve köfteleri haşlamaya bırakın. 10 dakika kadar haşlayın.
- Sos için borcamın dibini kaplayacak kadar zeytinyağı dökün, domates ve biber salçalarını ekleyip zeytinyağında ezin. Kıydığınız maydonoz ve ezdiğiniz sarımsakları ekleyin. Baharatları da damak tadınıza göre ekleyin.
- Bu karışıma haşladığınız felleh köftesi suyundan 3-4 kepçe kadar sıcakken döküp karıştırın.
- Sosun üzerine kevgirle süzerek aldığınız köftelerin hepsini ilave edip karıştırın, afiyetle tüketin.
Bol Soslu Fellah Köfte tarifinin püf noktası nedir?
Köftelerin dağılmaması için köftelerinizi hafifçe unlayın.