Bol Malzemeli Krep Tarifi
Bol Malzemeli Krep tarifi: Bol Malzemeli Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Bol Malzemeli Krep nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Bol Malzemeli Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta
- 250 gram un (2 yemek kaşığı fazla)
- 500 mililitre süt
- 1 adet pancar
- 400 gram strogonofluk et
- 400 gram kültür mantarı (doğranmış)
- 2 adet misket limonu
- 2 adet avokado
- 6 gram kişniş
- 120 gram arpacık soğan (soyulmuş, doğranmış)
- 4 diş sarımsak
- 1 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri
- 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 paket meksika fasulyesi
- 1/2 adet cherry domates
- 2 yemek kaşığı jalapeno biber turşusu
- 3 yemek kaşığı taco sosu
- 3 adet kapya biber
- 4 yemek kaşığı konserve mısır
- 1,5 çay bardağı baldo pirinç
Bol Malzemeli Krep tarifi nasıl yapılır?
- Bir tavada etleri, tereyağı ve sıvı yağ ile birlikte suyunu salıp çekene dek soteleyin. Üzerine doğranmış arpacık soğan ve mantarları ekleyin, mantarlar da suyunu çekene dek pişirin.
- Ardından cherry domates konservesini ekleyin. Üzerine konserve mısır, Meksika fasulyesi ve jalapeno ekleyip karıştırın ve 3-4 dakika pişirin.
- Yıkayıp süzdüğünüz pirinci üzerine ekleyin ve 1,5 su bardağı su ilave edip pirinçler yumuşayana dek pişmeye bırakın.
- Pancarı soyup 1,5-2 çay bardağı suyla haşlayın ve püre haline getirip süzgeçten geçirin.
- Krep için 4 yumurtayı çırpın. Süt ve unu yavaşça ilave edip koyu akışkan kıvamlı bir harç elde edin.
- Harcı ikiye bölün ve diğer yarısına, süzdüğünüz pancardan 3-4 yemek kaşığı ekleyin. Harç sulanırsa 1,5 yemek kaşığı un daha ilave edin.
- Geniş bir tavayı yağlayın, krep harçlarından toplamda 1,5 kepçe olacak şekilde tavaya ekleyin ve güzelce yayın. Arkalı önlü güzelce pişirin.
- Pişen krebi tezgaha alın ve üzerine hazırladığınız etli harcı yayıp rende mozzarella serpiştirin. Krebi 3 kat üçgen olacak şekilde katlayın. Cheddar peynirini üzerine ekleyip fırın veya mikrodalgada eritin.
- Avokadoyu bir kasede misket limon, doğranmış kişniş ve 1/2 çay kaşığı tuzla karıştırın. Süzme yoğurda tuz ve misket limonu ekleyip karıştırın.
- Hazırladığınız avokado püresi ve ekşi süzme yoğurdu krebin üzerine birer kaşık ekleyin. Son olarak taco sos ve kişniş yaprağıyla servis edin.