Bol Malzemeli Gül Böreği Tarifi
Bol Malzemeli Gül Böreği tarifi: Bol Malzemeli Gül Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Bol Malzemeli Gül Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Bol Malzemeli Gül Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Harç İçin:
- 3 adet  yufka
 - 2 adet  patates
 - 1 adet  kabak
 - 200 gram  kıyma
 - 1 adet  soğan
 - 1 diş  sarımsak
 - 1/2 çay kaşığı  kimyon
 - 1/2 çay kaşığı  karabiber
 - 1 çay kaşığı  tatlı toz kırmızı biber
 - 1/2 çay kaşığı  kekik
 - 1 tatlı kaşığı  tuz
 - 1/2 su bardağı  su
 - 3-4 yemek kaşığı  sıvı yağ
 
Sosu İçin:
- 1 adet  yumurta
 - 1 şişe  maden suyu
 - 2 yemek kaşığı  yoğurt
 - 1/2 çay bardağı  sıvı yağ
 
Bol Malzemeli Gül Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle harç hazırlanır. Kabak ve patates rendelenir ve fazla suyu sıkılır. Rendelenen sebzeler bir tavaya alınır.
 - Soğan ve sarımsak da rendelenir tavaya ilave edilir. Son olarak kıyma ve sıvı yağ da eklenir bir güzel kavrulur.
 - Yarım su bardağı su da ilave edilir ve hafif pişmeye bırakılır.
 - Sos için; bütün malzemeler bir kapta karıştırılır.
 - Bir tane yufka alınıp 4 parçaya kesilir. (+ şeklinde) her bir parçaya sos sürülür. Yufkanın geniş kısmına karışık harçtan koyulur ve gül şeklinde sarılır.
 - Geri kalan 2 yufka için de aynı işlem tekrarlanır.
 - Börekler yağlı kağıt serili tepsiye dizilir, üzerilerine kalan sos harcından sürülür, çörek otu ve susam serpilir.
 - 180 derecede fanlı ayarda üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
 
Bol Malzemeli Gül Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Kabak ve patatesi rendeledikten sonra suyunu iyice sıkın. Böreklerin üzerine sadece yumurta sarısı değil, yufka ya sürdüğünüz harçtan da sürün. Bu şekilde böreğiniz hem çok yumuşak olacak hem de çok güzel kızaracaktır.