Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bol Malzemeli Gevrek Tarifi

Bol Malzemeli Gevrek

Bol Malzemeli Gevrek Tarifi

Bol Malzemeli Gevrek tarifi: Bol Malzemeli Gevrek için gerekli malzemeler nelerdir? Bol Malzemeli Gevrek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bol Malzemeli Gevrek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke (elma-üzüm fark etmez)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı kuru meyve karışımı
  • 1 su bardağı fındık (iri çekilmiş)
  • 1 su bardağı çiğ badem (iri çekilmiş)

Bol Malzemeli Gevrek tarifi nasıl yapılır?

  • Kaba yumurta ve su alınıp çırpılır iyice. Ardından şeker eklenip çırpılmaya devam edilir.
  • Fındık,badem ve kuru meyveler dışındaki malzemeler eklenir ve iyice karıştırılır. Kıvamı kekten bir tık katı oluyor.
  • En son kalan malzemeleri eklenir karıştırılır. Yağlı kağıt serili geniş bir fırın tepsisine hamur dökülür, tepside hamur ince olmalıdır.
  • 170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakalım. İyice soğuduktan sonra bütün şekilde buzluğa atalım, 1 saat bekletelim.
  • Bu adımda bekletme önemli çünkü dilimleme de kolaylık sağlayacak.
  • Buzluktan çıkardığımız gevreği ince bir şekilde dilim dilim  kesiyoruz,  yüzleri düz olacak şekilde tepsiye diziyoruz.
  • 150 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika, iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
  • İki tepsi çıkıyor, ayrı ayrı pişirin iki tepsiyi aynı anda pişirmeyin.
  • Fırından ilk çıktığında yumuşak gibi olabilir soğudukça kıtırlaşacaktır. Afiyet olsun.

Bol Malzemeli Gevrek tarifinin püf noktası nedir?

Bademler kabuklu ise tarife başlamadan önce bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyabilirsiniz. Tarifte badem ve fındık olarak belirttim ama isteğinize göre ceviz, antep fıstığı da ekleyebilirsiniz. İkinci pişirme işleminde mutlaka 150 derecede pişirin düşük derecede daha çıtır olacaktır, yüksek derecede pişirirseniz birden rengi dönecektir ve gevrek yapısı olmayacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025