Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bol Acılı Tarhana Çorbası Tarifi

Bol Acılı Tarhana Çorbası

Bol Acılı Tarhana Çorbası Tarifi

Bol Acılı Tarhana Çorbası tarifi: Bol Acılı Tarhana Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Bol Acılı Tarhana Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bol Acılı Tarhana Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 yemek kaşığı tarhana
  • 2 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam deniz tuzu
  • 1 tatlı kaşığı (silme) pul biber
  • 1 tutam nane (arzuya göre)

Bol Acılı Tarhana Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tencereye zeytinyağını ekleyin. Yağ hafif ısındığında tarhanayı ekleyerek kavuralım.
  • Ardından bir bardağın içinde salça, domates püresi ve sarımsağı rendeleyip biraz su ile sosu açıp, tarhanaya ekleyip kavurma işlemine devam edin.
  • Oda sıcaklığında ki yarım litre suyu tencereye ekleyip, 10-15 dakika kısık ateş de fokurdayana kadar karıştıralım.
  • Son olarak deniz tuzu, pul biber ve isteğe göre nane ekleyip şöyle son bir karıştırıp servis tabağına alalım. Afiyet olsun.

Bol Acılı Tarhana Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Üzerine ay çekirdeği ve wasa ufalayarak kırıntı olarak ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025